keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Kinkku voileipäkakku

Helmikuun lopulla vietettiin mummoni 80-vuotis juhlia, jonne leivoin tarjoiluja. Kunnon juhlissahan pitää tietenkin olla voileipäkakkua ja mielellään mahdollisimman paljon. Tein ison kinkkuvoikkarin juhliin eikä sitä tälläkään kertaa ollut yhtään liikaa.


Tähän kakkuun on käytetty Fazerin ruistoast paahtoleipää sekä Fazerin monivilja paahtoleipää. Kakussa on 3 täyteväliä, joista kahdessa on itse tehty kinkkutäyte ja yhdessä Atrian italiansalaatti. Kostutuksena on lihaliemi. Tähän kakkuun meni yhteensä 32 palaa leipää. Leivistä leikkaan aina kovat reunat pois. Kuorrutteena on ruohosipuli- ja maustamatontuorejuusto yhdistelmä notkistettuna majoneesilla. Korsiteena kahdenlaisia kinkkuleikkeitä, salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, tummia viinirypäleitä ja ruohosipulia.

Kinkkutäyte (ison kakun 2 väliin)

Ohje:

350-400g palvikinkkua
2 suolakurkkua
1 paprika
n. 10cm pätkä purjoa
400g tuorejuustoa (maustamatonta/maustetua)
n. 1dl majoneesia
pippuria
suolaa
grillausmaustetta

Tee näin:

1. Paloittele palvikinkku, suolakurkut, paprika ja purjo pieniksi kuutioiksi.
2. Lisää joukkoon tuorejuustot ja majoneesi. (majoneesia voit lisätä sen verran, että täyte on sopivaa käsiteltäväksi) Sekoittele huolellisesti sekaisin.
3. Mausta oman maun mukaan.