keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Mehevä kinkkupiirakka

Tämän ohjeen olen kehittänyt ihan omasta päästäni. Pohjan ohjeen kaivelin vanhasta blogistani., jossa se oli aurajuustopiiraan pohjana. Tykkäsin kovasti pohjasta ja päätin kokeilla sopisiko se myös tämmöiseen piirakkaan ja oikein mainiosti sopii kyllä. Tätä piirakkaa olen tehnyt jo useamman kerran nyt syksyn aikana, se on vaan aina tullut syötyä niin nopeasti, etten ole ehtinyt kuvaamaan sitä ollenkaan. Täytteeseen voi laittaa aineita oman maun mukaan ja saa siten aina himpun verran erilaista piirakkaa. Koitan nyt kuitenkin kirjoittaa sellaisen yleispätevän perusohjeen, jota voi sitten muokata mieleisekseen.


Ohje:

Pohja:

2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1/4 tl suolaa (voi jättää pois)
1 tl leivinjauhetta
75 g voita tai margariinia (huoneenlämpöistä)
½ dl maitoa

Täyte:

n. 150 g paprikasuikaleita (pakasteesta)
1 sipuli (punasipuli tai purjokin käyvät hyvin)
pussi kinkkusuikaleita (300g)
200 g tuorejuustoa (esim. pippuri)
2 ½ dl ruokakermaa (esim. kippari tai kolmenjuuston kerma)
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta (osa voi olla esim. aurajuustoa)
ripaus suolaa
pippuria
(grillausmaustetta)

Tee näin:

1. Valmista ensin pohja
2. Mittaa kaikki kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Lisää joukkoon hieman pehmeä voi ja sekoita käsin taikina tasaiseksi. 
3. Lisää lopuksi maito ja jatka käsin sekoittamista, kunnes kaikki ainekset ovat kunnolla sekoittuneet ja taikina on tasaista. (huom, taikina on löysähköä)
4. Painele taikina voidellun irtopohjavuoan (halkaisija n. 24cm) pohjalle ja noin 1cm korkeudelta myös reunoille. 
5. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 200 asteisen uunin keskiritilätasolla. 
6. Valmista sitten täyte
7. Kuori ja suikaloi (tai kuutioi) sipuli. Paista sitten paistinpannulla pienessä öljytilkassa sipulit ja paprikat hieman pehmeiksi. 
8. Sekoita kulhossa kananmunat, ruokakerma ja tuorejuusto hyvin sekaisin. Lisää joukkoon noin 1 dl juustoraastetta ja mausteet. Huomioi, että esim. pippurituorejuusto ja pippuri ruokakerma ovat aika mausteisia jo itsessään! 
9. Lisää kermaseoksen joukkoon lopuksi myös sipuli-paprikaseos ja kinkkusuikaleet ja kääntele seos huolellisesti sekaisin.
10. Kaada sitten täyte pohjan päälle vuokaan ja tasoita pinta.
11. Ripottele loput juustoraasteesta pinnalle.
12. Paista noin 30-40 minuuttia 200 asteisen uunin keskimmäisellä ritilätasolla. Peitä lopussa foliolla, jos pinta tummuu liikaa. 
13. Anna jäähtyä ennen vuoasta irroittamista. 

1 kommentti:

  1. Voi äly ku on hyvännäköstä! Slurps, tää menee To do-listalle =)
    Mää lisään sut myös linkkeihini!

    VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa :)