lauantai 20. lokakuuta 2012

Vadelma-valkosuklaamuffinssit

Tämän ohjeen bongasin joku aika sitten Ruokapirkka lehtisestä. Olivat niin herkullisen näköisiä, että päätin kokeilla olisiko myös maku kohdallaan. Täytyy kyllä sanoa, että pitkästä aikaa oli kyllä mehukkaita ja herkullisia muffinsseja, voin kyllä suositella ohjetta lämpimästi. Alkuperäisen ohjeen mukaan muffinssien pinnalle olisi kuulunut marenkikuorutus, mutta jätin sen tekemättä. Hyviä olivat ilmankin.


Ohje:

150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 prk (200g) kermaviiliä
1 levy (80g) Pirkka luomu reilun kaupan vadelma-valkosuklaata
100 g pakaste vadelmia

Tee näin:

1. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat vaahdon joukkoon yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten ne kermaviilin kanssa vuorotellen joukkoon. 
4. Lisää lopuksi karkeaksi rouhittu suklaa. Vältä turhaa sekoittamista.
5. Luskoi noin puolet taikinasta muffinssipellin syvennyksiin ja paina sitten jokaiseen pari vadelmaa. Lusikoi loppu taikina päälle, jätä kohoamisvara. 
6. Paista 200 asteisen uunin keskimmäisellä ritilätasolla noin 15-18 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti ilahduttaa :)